Välkommen till björnfamiljen

Jag som skriver är, tro det eller ej, ingen riktig björn. Däremot är jag sedan september 2010 mamma alldeles på riktigt – och ur den rollen har en överväldigande beskyddarinstinkt vuxit fram och överskuggat min socialt underlättande personlighet. Så, låt oss först och främst fastställa att bloggnamnet har en viss koppling till detta.

Men hey, jag är inte bara mamma till Sveriges första President(TM). Jag har även lyckats hitta en fantastisk människa att dela livet med. Han är min bästa vän och det är tillsammans med honom jag har skapat min underbara och enormt intensiva avkomma. Pappa Björn är världens bästa pappa. Jag vet att många mammor har sagt att de har sådana, men jag talar sanning. Han anser nämligen, liksom jag, att föräldraskap bör innefatta både rättigheter och skyldigheter och tar därför ansvar för vårt barn fullt ut.

För närvarande är pappan föräldraledig medan jag studerar till ett jättespännande och viktigt yrke. Att dela lika på föräldraledigheten har varit en självklarhet för oss, men tydligen inte för samhället, som fortfarande verkar tycka att pappans uppgift är att tjäna pengar medan mamman utövar sin moderliga (och obetalda) plikt i hemmet under småbarnsåren.

Hoppsan, blev det lite feministiskt där? Tja, det är lika bra att du vänjer dig, för det kommer definitivt mer av den varan. Jag ska dock skynda långsamt och låta dig smälta det första intrycket innan jag sätter igång ordentligt.

Nu ska jag gå och amma ungen. (För jo, det är fullt möjligt att vara feminist och samtidigt vilja amma länge. Vi kommer till det också.)

/F

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s