Jag undrar vem som hatar männen mest

Är det något som gör mig rosenrasande så är det när vuxna människor på fullaste allvar (eller på skämt, det är nästan lika sjukt) hävdar att det krävs ett uttalat ”nej” för att ett ofrivilligt samlag ska räknas som en våldtäkt. En kvinnas kropp är tydligen allmän egendom fram till den stund hon med ord lyckats få ur sig en protest.

Jag minns särskilt en tråd på Familjeliv (var annars?) där en person – en mamma till och med – gjorde sig lustig över kvinnor som inte uppskattar tafsande på krogen. ”Hur ska män annars ragga?”, undrade hon. ”Det blir ju så osexigt om de säger vad de vill göra rakt ut!”

Men vet du vad? Jag skiter faktiskt i att just du känner ett behov av regrediera till primitiv grottmänniska. Det är fullt möjligt att visa intresse för en annan människa utan att begå övergrepp. Och ja, att ta på en person utan tillåtelse, utan att överhuvudtaget ta hänsyn till att hen har rätt att bestämma vem som ska göra det, utan att kolla av först – det är ett övergrepp. Punkt. Gråzon benämns det enbart för att vi fortfarande lever i ett samhälle där kvinnors kroppsliga integritet är underkastad mannens lust och eventuella sårade ego.

Lösningen?

Sluta med tramset om att pojken bråkar för att han tycker om dig. Se så, han menar inget illa. Jag vet att du inte vill men han kan inte kontrollera sig. Det där får du tåla, lilla vän. Tyst nu, säg inte emot, var inte så besvärlig, skapa inte problem.

Sluta tillåta att det här mönstret skapas och upprätthålls. Sluta blunda. Sluta skylla på biologi för att du som förälder vill skjuta ifrån dig ansvaret.

Sluta kalla feminister för manshatare när du själv har så otroligt låga tankar om små pojkar att du hellre ser dem leka krig än krama dockor.

20111105-160550.jpg
Till dig som det berör.

Annonser

4 svar till “Jag undrar vem som hatar männen mest

 1. Jamen eller hur, vansinnet! Alla våldtäktsspecialer i tjejtidningarna… En tråd på FL i veckan om hur andra känner om deras man haft sex med dem i sömnen och massa dumskallar som svarar att det minsann är helt normalt och så som det blir om man inte ger mannen sex… Alltså bara de formuleringarna.

  Bästa tipslistan ever där, ska spara den!

  • Ja, jag blir så förbannad och ledsen och trött på eländet. Jag har själv blivit antastad i sömnen (inte våldtagen dock) och det tog flera år innan jag förstod att det faktiskt inte alls var okej. När det hände fick jag bland annat höra att det var värre för den andra tjejen som blev utsatt eftersom hon var yngre. Usch.

   Ja, visst är den bra? 🙂

 2. Jag är väl en av de få som verkligen uppskattar när folk säger till vad de vill, hellre det än otydliga, äckliga signaler! Om folk säger vad dem vill kan jag svara, och replikera med vad jag vill/inte vill. Tydligt och bra.
  Superbra inlägg!

  • Tack! Jag uppskattar verkligen att du som är värsta superbloggaren säger så. 🙂

   Jag är likadan! För mig gäller det inte bara ute på krogen utan jag vill även att min partner uttryckligen frågar innan han gör något. Jag vill ha en chans att säga nej. Man har rätt att säga nej i ett förhållande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s