Den billiga barnvakten

Hur tänker ni kring att låta era småttingar se på tv? A är väldigt ointresserad än så länge och därför har det inte varit något större problem, men jag kan tänka mig att det här kommer att ändras framöver.

Själv har jag helst på den jämt, även om jag inte kollar. Jag har vant mig vid sällskapet, hur tragiskt det än må låta, och pluggar bäst till ljudet av en tv-serie. Musik funkar inte alls för mig utan distraherar mest.

Hmm. Inte så svårt att lista ut vilken inställning mina föräldrar hade i frågan, om vi säger så.

Annonser

5 svar till “Den billiga barnvakten

 1. Jag älskar TV:n som barnvakt, surprise surprise ;). Jag är intw rädd för teknologi, det är det där med kulturrelativism igen., som jag ska skriva om snaaart. Så länge det är pedagogiskt är verktyget inget problem för mig. Barnkanalen brukar oftast vara bra tycker jag (även om en del icke godkänt ur genusperspektiv definitivt passerar). B har inte heller fattat TV än riktigt men det kommer mer och mer. Hitiils funkar dock iPad bättre men då vill hon sitta i mitt knä så barnvaktandet är marginellt ;).

  Jag har ju bara min familj att jämföra med och vi har alla sett på TV och alla börjat högskolan direkt efter gymnasiet (och klarat det) trots att vi klassmässigt inte alls haft förutsättningarna för det, to say the least. Så, dum i huvudet verkar man i alla fall inte bli och tjocka är vi inte heller ;).

  • Ja, alltså, jag håller med! För mig har tv:n aldrig varit ett problem, utan det är andra som har pratat om den som ett problem. Det är liksom inte okej att föredra att ligga i soffan framför att vara ute och ”göra vettiga saker”. Suck! Måste nog skriva ett inlägg om detta för jag blir så irriterad på den inställningen. 😉

 2. Sedan att jag stavar som en kratta nu tillskriver jag helt iPadens pyttelilla tangentbordsyta ;).

 3. Oj oj, ytterligare en tv-fantast anmäler sig 😉 Här sitter både jag och barnen (ja, även den minsta, haha) bänkade. Speciellt när det är matlagningsprogram. N gillar verkligen Per Morberg 😉 Stora ber om att få titta på reklam ibland bara för att få se på tv. Haha.

  Nej men seriöst nu då kanske. Här är det ganska mycket tv. Och av ”naturliga” skäl väldigt mycket mer för liten än för stor i samma ålder. Jag sätter ju inte liten i ett eget rum när den heliga Bolibompastunden inleds på kvällarna. Jag ser inga större problem med det. De gör ju trots allt annat också.

  • Haha, skönt att vi är ett gäng! Som jag skrev till J så är jag så sjukt leds på att lugna intressen/aktiviteter nedvärderas.

   Äh, vad tusan, inte gör det något om ungen ser Bolibompa. Varför kämpa i motvind mer än nödvändigt? Välj dina strider så orkar du vinna fler, eller nåt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s