Hej mitt vinterland

Efter en många timmar lång resa med målet 130 mil norrut befinner vi oss i byn där tiden står stilla och alla ”känner” alla. För närvarande känns det faktiskt helt okej, men fråga mig igen i slutet av vistelsen så är jag antagligen redo att återse verkligheten i en större stad.

Just nu sitter pappan i hallen och brottas med barnet i ett försök att få på honom ytterkläderna. Presidenten hämtade sina skor och var väldigt tydlig med vad han ville göra. Det ljuvligaste är att jag slipper röra mig ur fläcken eftersom pappan har sett fram emot snölek mer än någon annan. Själv tänker jag därför fortsätta att ligga på saccosäcken och läsa en bok som jag längtat efter ett bra tag. Framför brasan. I tystnaden.

Drömmer jag?

20111222-123322.jpg

Annonser

2 svar till “Hej mitt vinterland

  1. Jag är avundsjuk! Det är min dröm att fira jul med snö i drivor, tät skog, öppen brasa, pulkaåkning, varm choklad i termos, snölyktor och knarrande plankgolv. Gärna med vänner. När mina morföräldrar inte finns längre står det överst på listan för traditioner som ska införas. Får bara se hur det går att kombinera med ett jobb där jul är en av de största jobbhelgerna 🙂

    • Det kan vara väldigt mysigt, men jag föredrar nog bar mark. När jag växte upp hade vi snö i minst sex-sju månader varje år och därför har jag fått min dos. 🙂 Hoppas att du får uppleva mer snö i framtiden. God jul på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s