Min familj (svar på frågor, del 1)

Ni får ursäkta tystnaden, men jag har haft fullt upp och då får bloggen tyvärr lida. Jag har börjat svara på era frågor och här kommer det första svaret:

Jag har precis hittat hit. Vill veta mer om dig och dig familj. Skriv gärna mer om dig/er på “about”.

Min närmaste familj består av mig, björnpappan och Presidenten Almighty.

Jag är snart 27 år gammal och studerar till mitt drömyrke, som jag ska berätta mer om i ett annat inlägg. Jag har gått från att vara en överpresterande plugghäst till en person som varken orkar eller vill sträva efter att få högsta betyg i alla kurser, utan jag nöjer mig med att bli godkänd. På skämt brukar jag säga att jag har en socialt underlättande personlighet, men det är också något som jag på allvar jobbar med. Att sätta gränser, säga nej och tillåta mig själv att inte behaga alla. Ingen kommer att tacka mig för att jag sliter ut mig totalt.

Min partner och baby daddy är en av de mest intelligenta människor jag någonsin träffat. På riktigt alltså. Han är smart och allmänbildad och klok och lugn och trygg i sig själv och allmänt bra på de flesta sätt. Men framför allt och viktigast av allt så är hans min bästa vän på jorden, min klippa, min trygga famn när livet skiter sig och jag bara vill lägga mig i sängen och aldrig stiga upp igen. Och tro mig, det händer med jämna mellanrum. Detta utan att han säger ett endaste ord om att han inte mäktar leva med mig. Han tar mig som jag är, på gott och ont, med en fast tro på att vi ska vara tillsammans tills någon av oss dör.

I maj har det gått 12 år sedan vi låg bredvid varandra i våningssängen på det finska konfirmationslägret och med röda kinder fnissade fram att vi var kära i varandra. Vi hade valt sanning istället för konsekvens så vi var liksom tvungna att erkänna.

Presidenten föddes tio dagar efter BF, vilket ”råkade” bli den 11 september 2010. Jag skriver ”råkade” eftersom jag misstänker att han kom just den dagen på pin kiv, för att redan från insidan av magen visa att han minsann bestämmer allt. För ja, det gör han, ingen tvekan om saken. Han skrek innan han ens hade lämnat min kropp och på den vägen har det fortsatt. Vi spenderade så gott som hela hans första år med att bära runt på honom då han grät så fort vi stannade upp och jag har gråtit många uppgivna tårar över att jag inte förstod hur jag skulle orka dagen ut. Det är sannerligen höga berg och djupa dalar med detta barn och jag skulle ljuga om jag sa att jag har njutit hela tiden.

Men varenda vansinnesjobbiga dag och vartenda desperata varv jag gått runt lägenheten har varit värda mödan när jag ser honom, den person han är. Bestämd, intensiv, temperamentsfull, social, glad, snäll, mjuk, fin, gosig, smart och fantasifull. En alldeles unik människa som jag har äran att få följa och älska. Innan jag somnar för natten måste jag titta på honom, stryka hans lena kind, krama hans lilla hand och än en gång förundras över vilket mirakel han är bara genom att finnas till.

Villkorslös kärlek har fått ett ansikte och det är hans.

Annonser

10 svar till “Min familj (svar på frågor, del 1)

  1. Så himla fint! Och roligt!

  2. Men! Jag och Mister President delar ju födelsedag, häftigt!

    Sv: Haha, men skäms på er också som inte gynnade den kommersiella handeln på denna påhittade högtid 😉

  3. Vad fint du skriver om din familj!
    Jag var förresten likadan, en plugghäst som aldrig var bra nog. Efter några kriser släppte det äntligen när jag pluggade på universitetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s