Ett försök till get-away

Bara så att ni vet: Ni har inte levt förrän ni har försökt underhålla en ettochetthalvt-åring i ett hotellrum på cirka 12 kvadrat i två timmar. Uttrycket ”klättra på väggarna” har fått en helt ny innebörd. Sjukt varmt är det också. Och fönstret öppnas ut mot något slags serveringsområde (inomhus!) så där finns ingen frisk luft att hämta.

Vi befinner oss alltså i huvudstaden tillsammans med några kompisar som har barn i samma ålder som Presidenten. I bilen på väg hit hann han spy exorcisten style två gånger. Vi misstänker att han blir åksjuk eftersom båda spyorna kom i samband med mat (majskrokar respektive strax efter att vi hade ätit lunch). Min stackars älskling blev så rädd och ledsen och jag ville bara vända om och åka hem. Men nu är vi framme sedan några timmar tillbaka och har hunnit äta på en restaurang som ligger en minut bort. Barnet är lika vilt som vanligt, vilket bekräftar vår teori.

Insikter som kommit till mig denna långfredag:
Jag gillar inte trånga utrymmen.
Jag är ingen cool förälder som lyckas behålla lugnet utan tenderar att reagera med panik vid oförutsedda händelser. Så som, eh, att mitt barn kräks.

Nu har pappan rymt iväg för att 1) få luft och 2) försöka hitta något gott som vi ska passa på att synda på denna alldeles särskilda dag. Hotellfrukosten imorgon bitti blir ren lyx för en småbarnsförälder som själv blir åksjuk och idag tvingades genomlida två timmars bilresa i kräklukt. Ynk ynk och allt det där (som bara sägs i i-landsproblemssammanhang).

Glad påsk fina människor!

Annonser

4 svar till “Ett försök till get-away

 1. HOppas verkligen att påsken fortsätter bättre! Lite hotellfrulle gör nog susen. Och vadå fönster som leder in? Låter som vem som helst skulle kunna få cellskräck av det där.
  Glad påsk!

  • Egentligen ville jag bara vara lite rolig. Vi har det bra. Vi har ju varaaandra. 🙂 Hotellfrukosten var grym!

   Hoppas att er påskhelg är helt suverän!

 2. Jag vet, det är hemskt! Aldrig hotellrum med småbarn!

  I somras hamnade vi på ett hotell som det var typ 40 grader på. Det låg precis vid motorvägen så det gick inte att vädra. Siri kunde inte sova, allt var kaos. Usch – hemskt!

  Skrev om det här:
  http://livmodern.wordpress.com/2011/07/04/orebrohelg/

  • Hua! Lider med dig trots att det var länge sedan det hände. Jag fick nästan panik av att vara instängd i det där lilla rummet med ett vilddjur som absolut inte kunde varva ner. Våra vänners barn började med pyjamasmys kring 18-18:30 medan A röjde runt till kl. 21:30-22 då han slutligen svimmade av vid bröstet. Och ja, båda barnen vaknade samtidigt på morgonen… Galet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s