Snuskig amning

Du som hittade hit genom att använda dig av sökordet ”pervers amning”, fann du det du letade efter? Kan du förklara din sökning? Har du fortsatt att läsa?

Jag ammar fortfarande (detta uttjatade ord) min snart 20 månader gamla son och har inga planer på att sluta. När vi slutar kommer det att vara för att sonen har ledsnat eller jag inte längre orkar, inte för att samhället tycker att mina bröst är sexuella objekt. Jag och endast jag bestämmer vad min kropp ska användas till och i det här fallet väljer jag att amma. Detta av en mängd olika skäl, men främst för att jag helt enkelt vill. Punkt där.

Jag diskuterar gärna amningsfrågan med er eftersom jag tycker att det är ett viktigt ämne som ofta bara leder till en polariserad debatt där de två sidorna känner sig kritiserade av varandra.

Vad tror ni? Ska vi Prata Om Det?

Annonser

15 svar till “Snuskig amning

 1. Ja! Och jag ska också skriva om det så fort jag hittar ngt acceptabelt sätt att blogga från en iPad (blogg.se-appen alltså, så dålig). Jag tänkte ju inte ens amma B och vi gav ju lite ersättning när jag jobbade så jag har ju verkligen ingen möjlighet att vara polariserad. Trots att jag ammade längst av alla mammor runt mig.

  • Kul! Ser fram emot att höra dig Prata Om Det också. 🙂 Viktigt ämne som, liksom valet att flaskmata, berör kvinnans rätt till sin egen kropp bortom rådande normer.

 2. Pervers amning!? Vad fan är det? Inte när ett barn ammar iallafall!

  Idag hade jag en positiv amningupplevelse i det offentliga. En proppfull tunnelbana och personen bredvid mig frågade om vi skulle byta plats så att vi slapp sitta vid gången där folk stod och trängdes. Jag hade inte ens börjat utan höll på att förbereda oss och hon kunde läsa av vad som var på g. Omtänksamt och fint tycker jag!  

  • Eller hur! Det finns INGET snuskigt med amningen i sig. Om det är snuskigt beror det ju på att mamman är sjuk av någon anledning.

   Vad fint att höra sådana historier! Jag ammar aldrig offentligt längre men jag minns att jag ofta tyckte att det var jobbigt. Speciellt när han närmade sig året och många ansåg att jag borde sluta amma honom eftersom han ju var så stooor. Öh, nä, han var en bebis.

 3. haha, det var inte jag iallafall…
  Jag tänkte bara tacka för din superfina kommentar inne hos mig. Den värmde på i magen bra länge ska du veta.

  Har följt din blogg lite tyst i några månader nu och tänkte berömma dig som fan, så håll i dig: Jag älskar din blogg! Den är så fantastiskt, som en fristad där jag kan gå in och vila lite när jag stört mig alldeles för mycket på min omvärld och alla trångsynta idioter som bara kör på i sexismens trökiga gamla banor. Tack för perfekt läsning och tack för utmärkta åsikter!

  • Jag hoppades att du skulle kunna känna att du visst är bra och att ditt barn visst har det bra med dig. Inte trots utan även tack vare dina tillkortakommanden i jobbiga stunder. 🙂

   Men åh, vad glad jag blir. Och generad. Tack! 🙂 Fortsätt gärna att kommentera (om du vill) så att vi kan föra en bloggdialog om viktiga ämnen som behöver tas upp om och om igen.

 4. Men vad i allsin dar är pervers amning?
  Och ja, jag tycker att det behöver pratas mer om amning, inte minst tycker jag att det är viktigt att vi som ammar barn som är äldre än 6 månader eller så visar att vi finns!

  • Jag menar ju det. Jättekonstigt uttryck.

   Ja, jag håller med. Det är delvis därför jag skriver om min egen amning. För att normalisera.

 5. Hittade till din blogg för några dagar sedan, prata amning? Ja! Jag är rädd att det tillslut försvinner pga ojämlikheten i det hela, att pappan ska göra lika. Så ja, let’s talk about it:-)

  • Jag tror snarare att jämställdhet främjar amning, både på individ- och samhällsnivå. Nästan alla jag känner (till) som har ammat längre än normen tillåter är feminister och jämställdhetsförespråkare. Kan visserligen bero på min umgängeskrets, men jag ser verkligen en koppling mellan amning och medvetenhet om samhällsstrukturer.

   • Vill tillägga att jag inte alls tycker att amning är det enda rätta eller det bästa i alla lägen. Min önskan är att lyfta en diskussion kring de enorma och många gånger ouppnåeliga krav en kvinna ställs inför, inte minst i föräldraskapet.

 6. personligen skulle jag nog inte vara bekväm med att amma ett så gammalt barn, men har inga problem med att andra gör det, tycker liksom att det väl för guds skull måste få vara upp till var och en att bestämma om man vill fortsätta att amma utöver den ”normala” tiden utan att resten av samhället ska gå i spinn för det.

  • Och självklart ska du, liksom alla andra kvinnor, göra det som känns rätt för dig. Din kropp, ditt val – punkt. Jag tycker bara att det är sorgligt att kvinnokroppen har sexualiserats så till den milda grad att den anses perverst att använda den till det som den är skapad för att göra. Det finns inget fult med amning överhuvudtaget och oftast bryr jag mig inte alls om vad folk tycker, men ibland kan jag bli ledsen för att min son kanske kommer att få höra att det vi gör är äckligt. 😦

 7. Haha. så sjukt att någon ens sökte på ”pervers amning”. Tycker att mamma och barn ska bestämma hur länge och hur mycket man ammar.
  Tycker det är jobbigt att det finns en hets på att sluta amma. Jag är liksom enda mamman i min föräldrargrupp som fortfarande helammar och bebisarna har knappt fyllt 5 månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s