Morfar

Vi har morfar (det vill säga min pappa) på besök och han skämmer bort Presidenten bortom alla rimliga gränser. Jag har svårt att ta emot gåvor, i synnerhet när det gäller att handla till mitt barn, men i det här fallet gör jag ett undantag och låter oss bli översköljda med saker vi faktiskt behöver. Nya skor i nästa storlek och en Mini-Kånken blev det idag.

Förresten. Vi klagar aldrig någonsin över vår ekonomi eftersom vi alltid klarar oss och det är alldeles tillräckligt, men jag måste bara få säga att en tandläkarräkning på 4500:- inte var den roligaste utgiften innan sommaren. Och en rotfyllning är inte den roligaste sysselsättningen heller, hälsar pappan i familjen.

20120515-174725.jpg
Vi laddar redan inför förskolestarten om tre månader. Presidenten är inne i en lila fas och valde ryggsäck därefter. Ja, han fick givetvis välja färg själv – det var ju hans present.

Annonser

10 svar till “Morfar

 1. Så jävla snygg unge alltså! Älskar den där jackan, har lurat på att köpa den till Kajsa också.

  • 🙂

   Ja, den är så himla frän och passar honom så bra! Kunde inte låta bli den trots att jag har känt mig helt anti-blått sedan vinteroverallen.

   • lisawaldeck

    Hehe jag är lite tvärt om fast med rosa till Kajsa. Ett köp av den där jackan skulle väl dock inte vara så befogat eftersom ungen redan har ett par vårjackor.. 🙂

   • Du kan ju åtminstone skylla på att kläderna ska ärvas vidare. 😉

 2. Åh, jag vet – maken betalade sammanlagt 9000 kr för tandläkarelaterade saker våren 2010, så segt.

  Minikånken är ju bara för söta!

 3. Tandläkarutgifter är på något sätt alltid trista och jobbiga men presenter till barnen är desto roligare. Vi laddar också för förskolestart om tre månader på samma sätt, lillgrisen fick en minikonken och ett underställ i födelsedagspresent av faster och farbror.

  • Mm, det känns som pengar i sjön.

   Härligt med presenter! Vi måste se till att införskaffa ordentliga uteplagg och underställ innan det är dags. Det ska bli spännande med förskola! Hur gammal är din lilla nu igen? Hur känns det för er? Vår unge är übersocial (till skillnad från mig, som är hans motsats) så vi är inte oroliga – än.

   • Min knodd är 14 månader nu så han kommer väl att vara ungefär 18 månader vid förskolestarten. Han är också väldigt social och gillar öppna förskolan skarpt. Mitt enda orosmoln är väl att han har svårt att komma till ro för att sova middag och sover han för lite på dagen så blir han övertrött och får nattskräck på natten. Samma sak om han blir för överstimulerad och inte får hjälp att varva ner lite framåt eftermiddagen. Min förhoppning är att personalen har en viss vana av att behöva aktivt hjälpa barn att varva ner och inte reagerar som exempelvis vissa släktingar som vägrar lyssna på oss utan bara spelar upp barnet ännu mer. Vi ska dessutom nog bara jobba 80% båda två för att han inte ska få för långa dagar och jag tror att vi då kan undvika den övertrötta reaktionen. På det stora hela tror jag att förskolestarten kommer att gå bra. Har ni fått besked om vilket dagis ni har fått plats på?

   • Vad bra att det känns så! Vi fick nyligen veta att vi har fått plats på vårt förstahandsval, så vi är jätteglada. Nu när vi vet var han ska gå är det lättare att förbereda sig mentalt. Vi promenerar till förskolan några gånger i veckan (den ligger bara 7-8 minuter bort) och pratar med honom om att han ska gå dit och leka sen. Jag är positiv. 🙂 Hoppas att det går bra för båda våra små!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s