Pest eller kolera eller…

20120520-081834.jpg
Min son hittade precis en spade på lekplatsen. Okänt hur länge den har legat här samt vem den har tillhört. Kan jag låta honom leka med den eller är det att be om hepatit? Jag kan inte avgöra om jag är överhypokondrisk eller bara vettig.

Annonser

12 svar till “Pest eller kolera eller…

 1. Oj. Jag skulle inte ens tänka på annat än att låta henne leka med vad som helst som gör henne glad. Utom bajs och cigarettfimpar. Kan man få hepatit bara sådär alltså?

  • Nej, alltså, jag tror inte det. Och jag låter honom leka med nästan vad som helst eftersom jag inte vill göra honom lika nojig som jag. Jag har liksom en radar för fara som jag inte kan stänga av så jag kan inte alltid avgöra vad som är en rimlig oro. Skönt att jag inte är ensam med att låta honom ”utmana ödet”. 😉

 2. Överhypo! 😀 Fast B är förvisso vaccad mot hep…

 3. Haha, jag glömmer ALLTID ta med mig spade och hink till lekplatsen så L leker typ alltid med kvarglömda grejer. Tanken om att det kunde vara farligt har inte ens slagit mig! Tur hon är vaccinerad… 😉

  • Haha. Det känns bra att även andra föräldrar låter ungarna röja på. Jag måste försöka chilla lite – det här är inte nyttigt. 🙂

 4. Gud, den tanken har aldrig slagit mig ens! Siri leker ofta med grejer som ligger på lekplatsen. Och inte minst på förskolan!

 5. Hej hej! =)
  För att kunna bli smittad med hepatit C t.ex (som man inte kan vaccinera mot) krävs det alltså först att spaden skulle vara kontaminerad med färskt blod (inte några dagar gammalt alltså) från en person med smittsam hepatit, dessutom måste barnet ha ett öppet sår där blodet kan komma in. Vid en stickskada inom vården (man sticker sig på en använd kanyl från en smittad person) så är risken ca 3% att få hepatit C, och ca 30 % att få hepatit B) så TA DET LUGNT!!! =)

 6. Ok skönt att höra =) Himla läsvärd blogg du har, har suttit och läst en massa inlägg bakåt i tiden, ska absolut börja följa! Man blir helt matt av likformigheten i dagens föräldraskap, som det här med sovmetoder, metoder överhuvudtaget – hallå det är små människor liksom, samt hur många föräldrar inte reflekterar över färger på kläder, val av leksaker, vad det egentligen betyder på sikt. Som en del menar att t.ex pojkar skulle vara genetiskt programmerade att gilla bilar, som har funnits i typ 100 år? Men vi kan inte äta spannmål, för det har bar funnits i typ 10 000 år? Men som sagt, tack för en bra blogg, väldigt inspirerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s