Summer days drifting away

Jajamen, jag har sommarlov! Det har ni nog märkt. Egentligen borde det vara nu jag sprutar ut kloka inlägg, men näe. Varken orkar eller har lust. Jag har fullt upp med min nästan-tvååring och njuter något oerhört av att få spendera all min tid med honom. Vi har det så himla fint (oftast) och jag är så tacksam att jag har möjlighet att vara ledig med honom den här sommaren. Den sista innan han börjar på förskolan och vardagen börjar om.

På tal om det: Vi har flera vänner som antingen väntar barn eller nyligen har fått barn. Är det något jag har lärt mig av att själv få barn så är det att aldrig säga till andra nyblivna föräldrar att de ska njuta. Det är en fruktansvärt provocerande och sårande sak att höra när det är det enda man vill men inte förmår göra. Tänk på det ifall någon i er närhet väntar smått. Alla föräldrar lever inte i en rosa babybubbla utan många behöver tid för att landa och förstå vad tusan det är som händer.

Och på tal om det kan vi väl prata om min hatsak nummer ett: positivt tänkande. Alltså, inte positivt tänkande i sig förstås, utan när andra predikar att livet bara handlar om inställning. Såg på Wife Swap en eftermiddag (öhm, det är min tröttaste stund då jag försöker klara av de sista timmarna innan pappan kommer hem, okej?) där en galen The Secret-människa sa att hon minsann hade önskat fram sina två barn – först en frisk, brunhårig, brunögd flicka och två år senare en frisk, brunhårig, brunögd pojke. Dessa barn fanns för att hon hon hade varit positiv och ”tänkt fram” (?) dem. Jag fattar givetvis att programmet säkerligen är helt fake och att den här morsan antagligen var en skådespelare som inte lyckats göra karriär, men idioter i den stilen finns ju faktiskt alldeles på riktigt. Positivt tänkande gone wrong turn och redo att läggas in. Läs gärna Ellens inlägg om galenskaperna – gammalt men bra!

Ja ja, hej så länge! 

Annonser

12 svar till “Summer days drifting away

 1. Klokt skrivet som alltid! Ha ett fint sommarlov!

 2. Hear hear! Vad lyxigt att vara hemma med en tvååring enbart! Jag får erkänna att jag lite blivit sådär mennjutnu till förstagångsföräldrar- men bara i situationer där de faktiskt har det lätt men inte inser det (okok, haltande empati). För oj vad det här med två barn tätt var svårt. Tur att jag faktiskt njöt för det mesta med B (eftersom jag fick sitta på jobbet varannan dag) ;).

  Tycker att det är sunt att positivt tänkande-grejen ifrågasätts mer och mer nu, äntligen!

  Hoppas ni har det fint- njut! 😉

  • Idag är det inte längre jobbigt att höra ”njut!”. Nu mår jag bra och mår inte dåligt av att höra det. Men det hjälper inte en deprimerad person att folk säger att hen minsann ska vara tacksam för att många har det så mycket värre.

   Hehe. Kan bara föreställa mig hur det är att ha fler barn. Jag har alltid sagt att Presidenten var som tre barn i ett (och det står jag fast vid), men jag gissar att det kan vara riktigt tungt. Pepp till er! Och hoppas att lillen kryar på sig ordentligt!

 3. Najs med sommarlov!
  Tycker det känns så skönt med andra som inte tror så där överdrivet mycket på positivt tänkande! Jag ältar gärna ner mig i problem och löser dem på det sättet. 🙂

 4. Jag är en positivt tänkande-människa, inte så långt som att det botar sjukdomar osv, men det gör mig lyckligare iaf, istället för att grotta ner mig i tråkigheter. Vill tro att det finns något positivt med nästan allt, och att nästan allt händer för en orsak. Sen hur andra väljer att göra och tänka, ja det är ju upp till dem 🙂

  Sv: Ja, blir det inga fler kilon så är jag lycklig ändå, nu efter grav och tiden efter med Astrid så vet jag att det går hur bra som helst, men tackar inte nej till några kilo till 🙂

  Haha, hon såg gode kavat ut när hon traskade omkring med den där fula, trasiga kundvagnen precis som sin far. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Något jag nog alltid kommer att minnas och tjata om när hon är tonåring och tar hem första kärleken.. 😉

  Jag tror ABSOLUT att det gör skillnad och ger ökad förståelse för varandra om man delar på allt ansvar (vilket ju i många fall innebär att dela på föräldraledigheten). Att det gjort gott för vårat förhållande och föräldraskap att dela lika, det är jag övertygad om. Och man kan ju inte göra annat än att beklaga det faktum att en del kvinnor tror att deras män inte kan ta ansvar över sina egna barn, eller att männen inte är intresserade av att göra det. Sorgligt!

  • Så länge det funkar för dig säger jag inget om saken. Tycker bara inte om när folk knäpper andra människor på näsan med sina ”sanningar”.

   Jämställdhet für alle! För mammorna, papporna, barnen, folkhälsan och samhället i stort. Alla vinner på det!

 5. Jag tror at p ositiva tankar drar till sig positiva saker. är anhängare av The Secret, men jag tror inte att man ”drabbas” av dåligheter bara för att man tänk negativt. Nä, jag håller fast vid det positiva bara, det känns bäst 😀
  Själv tycker jag The Secret vart större hjälp än all världens profylax-kurser båda förlossningarna 🙂

  • Drar till sig hur? Näe, jag tycker att det är trams. Men whatever floats your boat och allt det där. 🙂 Motsatsen till positivitet är inte negativitet utan realism, enligt mig.

 6. Jag går i samma bloggide nu. Tråkigt men sant. Och det här med positivt tänkande är så 00-talet. Mia Törnblom släng dig i väggen liksom. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s